Entorn i activitats

El terme municipal de Montellà i Martinet comprèn també els nuclis de Béixec, Víllec i Estana. El municipi limita a l'oest amb la comarca de l'Alt Urgell i al sud amb el Berguedà. Montellà i Martinet és una de les portes d'entrada al Parc Natural del Cadí-Moixeró, i és el punt de partida de nombroses passejades i rutes de senderisme i muntanya.

Espais naturals com Prat de Cadí situat al peu de la muntanya, la vall de Ridolaina, el Prat d'Aguiló situat a 1700m d’altura amb el seu refugi, o les canals del Cristall i Baridana són alguns dels espais privilegiats que configuren aquest gran entorn.

El pas del riu Segre pel municipi és tant remarcable que hi ha el Centre d'interpretació dels ecosistemes fluvials, també anomenada Casa del Riu.

El Parc dels Búnquers, un dels més importants del territori català, ja que està ben documentat i adaptat per als visitants, intenta explicar de manera entenedora i captivadora els motius de la seva construcció com a fortificació de defensa que s'allarga des del Cap de Creus i fins al País Basc amb un conjunt de gairebé 10.000 búnquers.

En aquest entorn privilegiat s’hi poden desenvolupar, entre d’altres, les següents activitats: 

Esports:

– Senderisme, trail running i BTT: Múltiples senders i pistes mixtes, marcats per tota la Cerdanya.
– Esports d’aventura (Rafting, piragüisme, hidrospeed): Al parc olímpic del Segre de la Seu d’Urgell i també a l’estació de La Molina.
– Golf: Camps de Fontanals, Sant Marc, Real Club de Golf de Cerdanya i Aravell.
– Esquí de fons i raquetes: Estacions d’Aransa, Llés, Sant Joan de l’Erm, Guils Fontanera i estacions de la Cerdanya francesa.
– Esquí alpí: La Molina, Masella, estacions d’Andorra i França.

 

Cultura, oci i gastronomía:

– Visites a pagès.
– Parc Natural del Cadí Moixeró (espai natural més gran de Catalunya).
– Parc dels búnquers de Martinet.
– Hípiques, aeronàutica, lloguer de quads.
– Rutes del Romànic.
– Gaudir de la cuina de muntanya als múltiples restaurants de la nostra comarca.